• ۱۴۰۳/۰۵/۱۴۱۲۴۸:۰۲ ۱۴۰۳/۰۵/۱۴۱۲۴۸:۰۲
  • دسته‌بندی:
  • کد خبر: 1403050100554
  • خبرنگار : 71078

۱۱۴ میلیون دلار کالا از مازندران صادر شد

۱۱۴ میلیون دلار کالا از مازندران صادر شد

یوسف نوری روز یکشنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات مازندران در ساری افزود: صادرات کالا از مازندران در چهار ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از نظر وزنی ۴۳ و به لحاظ ارزشی نیز هشت درصد رشد داشته است.

وی میزان واردات کالا به مازندران در چهار ماه نخست امسال را یک میلیون و ۸۷۷ هزار تن به ارزش ۶۶۳ میلیون دلار ذکرکرد و اظهار داشت: میزان واردات کالا به مازندران در چهار ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزنی ۲۹ و به لحاظ ارزشی نیز ۲۲ درصد رشد داشته است.

این مقام مسوول با بیان اینکه مازندران از طرفیت بسیار بالایی برای صادرات کالا برخوردار است، تصریح کرد: با بررسی های صورت گرفته بسیاری از کالاهای مازندران بنا به دلایل مختلف با ثبت در گمرکات دیگر استان ها، به خارج از کشور صادر می شود.

مقام عالی دولت در مازندران با عنوان اینکه بسیاری از واحدهای صنعتی، مراکز پرورش گل و گیاه و برخی واحدهای شیلاتی بخش خصوصی که در داخل استان مشغول فعالیتند، کالاهای تولیدی داخلی را از دیگر استان ها به خارج از کشور صادر می کنند.

نوری تصریح کرد: باید ترتیبی اتخاد شود تا محصولات تولیدی مازندران از گمرکات این استان به خارج از کشور صادر شود و در صورت تحقق این مهم شاهد افزایش میزان صادرات و رونق تولید در استان خواهیم بود.

وی اظهار کرد: واحدهای صنعتی باید محصولات صادراتی خود را در گمرکات استان به ثبت برسانند که در صورت تحقق این مهم در بدترین حالت، میزان صادرات کالا از مازندران به بیش از یک میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

استاندار مازندران با عنوان اینکه موارد مربوط به تعهدات ارزی و رفع مشکلات فراروی نوسانات بازار می تواند در افزایش میزان صادرات نقش بسزایی داشته باشد، گفت: افزایش صادرات در رشد اقتصادی استان تقش بسزایی دارد و از هم اکنون باید برای صادرات محصولات مرکبات و کیوی تولیدی در استان برنامه ریزی لازم صورت گیرد.

نوری افزود: ایجاد منطقه آزاد تجاری در مازندران و برخورداری این استان از ۲ پایانه صادراتی کالا با استانداردهای جهانی از جمله ظرفیت های ممتاز این استان در بخش صادرات است که باید از امکانات به شکل مطلوب استفاده شود.

مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد. حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند و از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشین‌آلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند. بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل است که حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال دارد. ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستان‌های ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند.

مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد. بر اساس آمار موجود، بخش کشاورزی با ۲۶.۳ درصد، بخش صنعت و معدن با ۱۱.۹ درصد و بخش خدمات با ۵۲.۸ درصد ارزش افزوده استان مازندران را در اختیار دارند.

سهم کشاورزی مازندران از ارزش افزوده کشاورزی کشور حدود ۸.۸ درصد، سهم بخش صنعت و معدن استان از ارزش افزوده صنعت و معدن کشور ۱.۳ درصد و سهم بخش خدمات استان از ارزش افزوده خدمات کشور حدود چهار درصد است.

سالانه ۶ میلیون انواع محصولات کشاورزی در ۴۶۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی مازندران تولید می شود این آمار یعنی مازندران حدود ۱۱ درصد ارزش افزوده محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

علاوه بر این، استان مازندران رتبه نخست را در تولید ۱۴ محصول زراعی، باغی، دامی وشیلاتی کشور را در اختیار دارد. همچنین حدود ۸۰ درصد نیاز غذایی و همچنین حدود ۹۰ درصد نیاز مواداولیه بخش صنایع کشاورزی کشور در مازندران تولید و تامین می شود.


  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«سامون» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - سامون از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha