محسن آهنگری روز پنجشنبه در آیین برداشت برنج در اراضی شالیزاری بابل گفت: آیین برداشت برنج به روش مدیریت تلفیقی (icm) با حضور مسئولان و کارشناسان جهاد کشاورزی استان و شهرستان بابل در روستای هلال کلا شهرستان بابل برگزار شد.
وی با بیان اینکه در تولید برنج سالم مواردی چون امنیت غذایی، کاهش هزینه تولید و کاهش مصرف سموم شیمیایی اهمیت دارد، افزود: رعایت فاصله کاشت، مدیریت تلفیقی کرم ساقه خوار برنج از طریق کنترل فیزیکی و نصب انواع تلهها (نوری، فرمونی، فرولایت) از جمله راهکارهای مهم در برنامه مدیریت تلفیقی برنج (ICM) است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل تصریح کرد: در برنامه مدیریت تلفیقی محصول برنج (ICM) جهت مدیریت بیماری بلاست برنج میتوان از طریق کنترل مکانیکی و حذف پنجههای آلوده و ترکیب زیستی کانگ میاستفاده کرد.
آهنگری در خاتمه یادآور شد: در سال جاری ۷۶۳ هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان در کشت اول برنج و ۱۵۰ هکتار در کشت دوم برنج، طرح icm اجرا میشود.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
نظرات